12 načina za optimiziranje priopćenja za tisak i izbjegavanje Googleovih sankcija

U članku "Guest Posting je prestao biti legalan", napisali smo da je Google ažurirao odjeljak "Sheme razmjene linkova" kako bi uključio umjetne "veze s tekstom optimiziranim za tražilice postavljene u člancima i priopćenjima objavljenim na vanjskim resursima". Neki oglašivači sadržaja i optimizatori pretraživanja zauzeli su negativno stajalište o Googleovim inovacijama jer zabranjuju neke od uobičajenih metoda povezivanja.

Doista, najveća svjetska tražilica izravno zove veze u priopćenjima za tisak. Matt Cutts, popularni borac za spam za pretraživanje, preporučio je svima da zatvore takve veze s atributom nofollow. Što to znači za poslovne projekte koji koriste priopćenja za tisak kako bi povećali vidljivost svojih resursa u tražilicama?

Je li to važna vijest za SEO i sadržajni marketing? Idi pogodi!

Najveća svjetska tražilica odavno pokušava oduzeti priopćenja za tisak od bilo kakvog značaja u smislu SEO-a. Ako se vratite u 2006. godinu, veze iz priopćenja za javnost uvelike su povećale položaj dotičnih web-lokacija. Uloga takvih veza u 2013. godini značajno se smanjila, ali su ipak pozitivno utjecali na poziciju resursa u izdavanju prije ovih ažuriranja u odjeljku “Programi razmjene linkova”. Očito, sada je objavljivanje priopćenja za javnost s vezama izgubilo svoje značenje.

Ali što je s prethodno objavljenim izdanjima koja imaju veze koje potpadaju pod novu definiciju Googleovih umjetnih veza? Hoće li teška tražilica kazniti web-lokacije na koje se pozivaju tisuće prethodno stvorenih dokumenata s vezama za sidro? Možda bi oglašivači sadržaja trebali koristiti neutralizator?

Brandovi već dugi niz godina objavljuju priopćenja za javnost na stranicama trećih strana kako bi dobili vanjske veze. Uklanjanje tih dokumenata ili neutraliziranje vanjskih veza također traje duže od jedne minute. Štoviše, oglašivači sadržaja jednostavno neće moći ukloniti priopćenja za tisak iz mnogih starih stranica, agregatora i strojeva za povezivanje.

Osim toga, nije poznato kako će naglo smanjenje vanjske referentne mase utjecati na položaj resursa. Definitivno je jedno jasno - najnovije Googleove inovacije imat će vrlo negativan utjecaj na poslovanje web-lokacija koje pružaju usluge objavljivanja priopćenja za tisak.

Ne optimizirajte veze, fokusirajte se na feedove vijesti i kvalitetu web-lokacije.

Marketinški stručnjaci i optimizatori sadržaja u kavama nagađaju što učiniti s prethodno objavljenim priopćenjima za medije, te kako ih objaviti u budućnosti.

Što se tiče daljnjeg rada s priopćenjima, brandovi bi trebali biti svjesni da ova vrsta informacijske poruke ima pravo na život, unatoč bilo kakvim promjenama algoritama tražilice. Naravno, ako te poruke nisu slične primjeru o kojem se govori u članku "Kako ne pisati priopćenja za tisak".

Objavite priopćenja za javnost ako imate zaista važnu vijest. Pažljivo odaberite mjesto za objavljivanje priopćenja za javnost. Pošaljite svoje poruke industrijskim medijima i vodećim internetskim portalima u svojoj regiji. Svakako uključite jednu ili dvije veze u priopćenju. Samo ih zatvorite s atributom nofollow. Trebali biste biti zainteresirani za izravne prijelaze korisnika koje dobivate zbog kvalitete web-mjesta i važnosti feeda vijesti, a ne optimizacije web-lokacije.

Za referencu: američko izdanje New York Timesa objavilo je prvo priopćenje za javnost 1906., a autor je bio poznati novinar i osnivač PR Ivy Lee. Do sredine 1990-ih brandovi su uglavnom objavljivali svoja izdanja u autoritativnim tiskanim medijima. Dakle, priopćenja za tisak postojala su mnogo prije pojave Googlea, tako da će postojati nakon ažuriranja algoritama pretraživanja.

Digitalni način priopćenja za javnost: to nije samo SEO

Ažuriranje odjeljka Exchange Link Schemes ima pozitivan učinak na marketing sadržaja. Sada, trgovci će podsjetiti da je press release nije jedan od alata link building, ali sredstvo za širenje važnih informacija. Ne smije se koristiti za prevaru PR-a i TCI-ja, nego za interakciju s novinarima i potrošačima.

Bloomberg, Reuters, AP, Dow Jones, Lenta.ru, Vedomosti i drugi online mediji primaju tisuće kvalitetnih priopćenja za tisak svaki dan, od kojih se mnoge pretvaraju u jednako dobre vijesti. Mnogi izvori vijesti samostalno istražiti mjesta za objavljivanje izdanja, na primjer, PR Newswire ili AllToday.ru, odaberite najzanimljivije poruke i pretvoriti ih u vijesti bilješke.

Ne zaboravite da informacije koje se šalju putem priopćenja za javnost ulaze u društvene mreže. To stvara interakciju korisnika s markama, dijeljenjem, pretplatama. Priopćenja za medije čine vijesti vaše tvrtke vidljivima korisnicima pretraživača, novinskim portalima i agregatorima, kao i društvenim mrežama. Daju vam prirodne prijelaze, prikaze, klikove, a ne vanjske veze za ocjenjivanje.

Kako možete optimizirati priopćenja za javnost?

Korištenjem priopćenja za tisak za širenje informacija o Vašem poslovanju, možete ih optimizirati, ali to se ne odnosi na optimizaciju tražilica. Prilagodite svoje feedove vijesti za žive korisnike. To je mnogo učinkovitiji ulog na pretraživačkim robotima.

Prilikom optimizacije priopćenja za tisak upotrijebite sljedećih 12 preporuka:

1. Dodajte veze zatvorene atributom nofollow. Oni će pomoći zainteresiranim čitateljima da brzo dođu do vaše web-lokacije.
  2. Izradite priopćenja za javnost zanimljivim, informativnim i pogodnim za potrošače i novinare.
  3. Pokušajte učiniti priopćenje za javnost vidljivim za tražilice i korisnike društvenih mreža. Da biste to učinili, dodajte 1-2 ključne fraze u tekst izdavanja.
  4. Koristite press release kao zadirkivač koji će privući korisnike na Vašu web stranicu ili blog.
  5. Upotrijebite priopćenje za medije kao zadirkivač za novinare koji potiče radnike na penjanju da pretvore izdanje u odličan članak.
  6. Uključite korisne informacije u priopćenja za tisak. Naravno, format priopćenja za javnost ne podrazumijeva objavljivanje punopravnog potrošačkog vodiča, ali u njega možete lako uključiti kratke upute.
  7. Instalirajte nove kontakte s izdanjima. Da biste to učinili, uključite najmanje svoje podatke za kontakt u priopćenjima za tisak.
  8. Objavite priopćenja za javnost samo ako imate važne vijesti o aktivnostima vaše tvrtke ili industrije u cjelini.
  9. Uključite fotografije ili videozapise u izdanje. Internet vam omogućuje da se odmaknete od klasičnog formata poruka za tisak.
  10. Napravite video poruku za tisak. Za to koristite uslugu YouTube ili Google+ Hangouts.
  11. Izradite priopćenje za tisak u infografskom ili multimedijskom obliku.
  12. Objavite izdanje na društvenim mrežama. Možda ćete tako brzo dobiti odgovor.

Google smatra da su linkovi za tisak umjetni. Stoga ne koristite priopćenja za tisak radi dobivanja vanjskih linkova, izračunatih na temelju manipulacije rezultata pretraživanja. Izbjegavajte sidra zasićena ključnim riječima. U ekstremnim slučajevima, zatvorite ih s atributom nofollow. Također izbjegavajte preopterećenje teksta izdavanja pomoću izraza za pretraživanje. Zapamtite, press release je alat za interakciju s medijima i potrošačima, a ne alat za optimizaciju tražilice. U tom slučaju možete ga koristiti za promicanje projekata i izbjegavanje sankcija tražilicama.

Pogledajte videozapis: Kako ubrzati Windows 10 ? (Kolovoz 2019).

Ostavite Komentar